Monday, August 28, 2006

Ana Maria: Flamenco


Q . How did she become involved in flamenco?
Ans. She stared it when she was young . her mother was dancer.when her mother came Australia she stared a dance group so she and her brother they involved in flamenco.
Q. When did her mother migrate to Australia ?
Ans. In 1960.
Q. How does Ana Maria describe flamenco?
Ans. se said it is farry, funn, pashonateand most of people do for fittness.
Q. Why do people do it?
Ans. They do it for fittness.
Q5. What nationalities are the students?
Ans. Japenes, greeks, Indonationian, american,Italianand sanish.
Q.Why has she settled in Australia?
Ans. because her mother was migrate here.
Q.What’s her identity?
Ans. she is Spanish and Austrlian.
Q. What else does Ana Maria do?
Ans. she is high school teacher during the days she teachs high school boys and she is histoy cordinator at chrischin brother , in evening she does spanish dancing and potograthy on site.
Q How does Ana describe herself?
Ans. she learning so much,she always readdy to learn and new things.
QHow many children does Ana Maria have?
Ans. Four
Qhat did her husband do in order to be able to see her when they were courting?
Ans. He did start flamenco.
Q. Where is he from? Does it make a difference?
Ans He is from North of spain. yes, she is from south spain so she said people from north they are diffierent to south.

Thursday, August 17, 2006

The King


Elvis presley born in Mississippi in sothern United States in 1935., he is often remeberes as "The King of Rock 'n'roll or The King. he hd good look, a great voice and they also help Elvis to become a musical icon. Elvis becaome very famous during the 1950s when teenagers and young adults were just beginning to have enough money to buy thr records. then they started to become more independent of their parents, many of them were attracted by Elvis' music.many fans and music journalists suggest that the reason for Elvis' popularity is the fact that he was "authentic. he had expression fo his trueself, and that , although he had great commercial succes, he wasn't "pre-packed". he got great success in his life. he died on 16th of August, 1977. but his song live on. he reaced the top of the charts in 22 countries in 2002, 25year after his death.








EGGPLANT CURRY( Bhartha)

Ingredients-
3 Eggplants, 2Tomatoe, 2 Onion, Green chili(how much u want spicy, Salt, Tarmeric powder, cumin seeds, Oil, Garlic, Ginger, Corriender, Peas.

Mathod:--
1. Wash the eggplants.
2. Put them in the oven on 220degree.
3. Choped the garlic, ginger, onoinand tomatoes.
4. put oil in open pot and heat it.
5. Put the cumin seed inthe oil. then they got brown,
6. Put choped galic and fry few minute then choped ginger and
onions then fry them untill they turn brown.
7. Add salt, choped chili, tarmeric and mix them.
8. Put choped tomatoes in it and mix it if the whole mixture turn into brown.
9. Put some peas in that mixture.
10. Peel the eggplants and mash them.
11. Put them into that mixtur and mix them.
12. Heat them for 1/2 an hour untill they very mix together.
13. Garnish with corriender.
You can eat it with nan.

MY FIRST IMPRESION ABOUT SYDNEY


Sydney is a very beautiful city of Australia. When i first came here i am so impresed by the beauty of harbour. I was surprised Sydney has many beaches which is not far. but in country beachs are so far from my home town so that why i havn't been to the beach before in my country. Sydney is a very bib, busy and clean city.
The people of this country are polite but they aren't friendly as in my country. In my country neighbours are a part of your family. they get together everyday, they help eachother. My mom said me" how is neighbourhood" are they friendly, who are they. then i said to my mom" here people are not like in mine country", i don't even know who any of my neighboura are. she so surprised to hear that.

Monday, August 07, 2006

Patricia: St George College Librarian


Q 1. Who can borrow from the TAFE library?
Ans. The students.
Q2. What do you need to bring to join in?
Ans. Student Tafe card
Q3.How many items (things: books, videos, etc) can you borrow?
Ans. we can borrow print items 6 and vidoes 4.
Q4.What is included in print items?
Ans. Books, Magagine and Newspaper
Q5. How long can you borrow books for?
Ans. for two months
Q6.How long can you borrow videos for?
Ans. for one week.
Q7.What happens if you want them for a longer time?
Ans. You have to renew the book.
Q8.How can you renew books or other library items?
Ans. by phone or come to library.
Q9.How many times can you renew items?
Ans. Two times.
Q11.Can you search the library catalogue from home?
Ans. yes.
Q12. Can you return books after-hours?
Ans. No, not realy
Q13.When is the library open?
Ans. At 8'o clock.
Q14.How can you make photocopies or print from one of the library computers?
Ans. we have to need a student card and money.
Q15.How much does it cost?
Ans. 20 cents of a copy.
Q16.Is it the same price for Student Association members?
Ans.No it is different, student Association members have to pay only 10 cents.
Q17. What other services are provided?
Ans. They help studen in assinment,finding information,find the books.
Q18. What ESL resources do they have?
Ans. they have lots of resouresfor ESL student, they got books. tips which included exserice books,story books and Aodio tape.
Q19. Can you borrow books from other TAFE libraries?
Ans. Yes they can.
q20. What is a good idea for ESL students?
Ans. To use english to english dictionary

Monday, June 05, 2006

Foreign languages, identity and intercultural competence

Q1. What languages are spoken in your own communities?
Ans. Punjabi language.
Q2. Is the official language of your country the same as your mother tongue?
Ans. Yes, it is.
Q3. What are the reasons for this?
Ans. Because everyone can understand easily.
Q4. What language and culture best represents you?
Ans. I think my own because it is my first time when i left my country so i don't know much about other country and culture.
Q5. Are there any languages you are averse to?
Ans. no.
Q6. Can you explain why?
Ans. Because every language is same like mine.
Q7. Do you have a public and a private identity?
Ans. No, i Don't have. i am always same.
Q8. Do you think foreign language learning should be fostered? Why?

Ans. No, i don't because it is up to person.
Q9. What is the foreign language policy and practice in your country?
Ans. Policy i don't know. but people wat to learn and they are doing. they show intrest in foreign languages.
Q10. What choice of foreign languages do you have at secondary school?
Ans. I had no choice, only english language.
Q11. What is the attitude of people towards learning a foreign language in your country?

Ans. They are very intrested to learn.
Q12. Does speaking a foreign language give you a better status?
Ans. Yes, i think because now i live in Austrlia whole my life if i learnt the language of this country definatly i will get better status here.

Friday, June 02, 2006

Inspiring Toughts

*Anger is a condition in which the tongue works faster than the mind.

*You can't change the past, but you can ruin the present by worrying over the future.
Love...and you shall be loved.


*All people smile in the same language.
A hug is a great gift... one size fits all. It can be given for any occasion and it's easy to exchange.

*Everyone needs to be loved... especially when they do not deserve it.

*The real measure of a man's wealth is what he has invested in eternity.


*Everyone has beauty but not everyone sees it.

*It's important for parents to live the same things they teach.


*If you fill your heart with regrets of yesterday and the worries of tomorrow, < >you have no today to be thankful for.

*Man looks at outward appearance but the Lord looks within.

*The choice you make today will usually affect tomorrow.

*Take time to laugh, for it is the music of the soul.

*If anyone speaks badly of you, live so none will believe it.

*Patience is the ability to idle your motor when you feel like stripping your gears.

*Love is strengthened by working through conflicts together.

*The best thing parents can do for their children is to love each other.

*Harsh words break no bones but they do break hearts.

*To get out of a difficulty, one usually must go through it.

*We take for granted the things that we should be giving thanks for.

*Love is the only thing that can be divided without being diminished.

*Happiness is enhanced by others but does not depend upon others.

*For every minute you are angry with someone, you lose 60 seconds of happiness that you can never get back.

*Do what you can, for who you can, with what you have, and where you are.



Monday, May 29, 2006

OPINION ABOUT EMILE’S TRIP


First I would like to thanks Emile for his podcast and slide show. I enjoyed both. They were really good for us because in the podcast Emile gave us important information which increases our knowledge and we get to know about different countries. The pictures of those countries show us their beauty and culture and the most important thing is that they encourage us to go there. Emile’s podcast and slide show were very nice and useful for us. I enjoyed them.
Yes, I would like to do something similar to Emile’s trip. I told my husband about that trip. We decided before having baby we will plan a similar trip (to that one) and go. I know it will be really nice.

Thursday, May 18, 2006

LET US KNOW